Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти ужгородського коледжу вшанували пам'ять Героїв Крут

31 січня 2017 р., 09:10

У стінах навчального закладу

30 січня 2017 року в Ужгородському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ відбулися заходи присвячені Дню пам’яті Героїв Крут. Виховну годину патріотизму та мужності провели викладачі історії Оксана Фречка та Вікторія Павлик.

Студентській молоді розповіли про міжнародну ситуацію, в якій опинилася Україна в 1918 р., про наступ більшовиків на Україну, про мужнє протистояння української молоді загарбникам. Студенти переглянули та обговорили фрагмент фільму Сніжани Потапчук «Герої України. Крути. Перша Незалежність» (2014). Були показані фотографії меморіалів, які встановлені Героям Крут на Україні. Зачитали вірша П.Тичини «Пам’яти тридцяти», який він написав з приводу трагедії в 1918 р.

Загиблих Героїв Крут студенти та викладачі вшанували хвилиною мовчання.

При проведенні виховної години були використані інформаційно-методичні матеріали Українського інституту національної пам’яті.

На виховному заході наголосили, що незалежність і свободу необхідно цінувати та відстоювати, боронити свою землю перед лицем ворога. Герої Крут є для нас всіх одним з найважливіших прикладів нашої національної гідності та мужності.

{g}
Вікторія Павлик, викладач УТЕК КНТЕУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp