Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські діти проміняли ґаджети на лижі (ВІДЕО)

13 лютого 2017 р., 16:23

Ось такий відпочинок

Взимку.

«Спортивна зима» — захід з такою назвою уже вп’яте проводять на Закарпатті. Усе — для дітей віком від 7 до 15 років. Участь безкоштовна. Організацією займається обласний фізичний центр здоров’я населення «Спорт для всіх». Цього разу майже 20 дітей відправили на гірськолижну базу «Синяк» у Мукачівському районі.

Оксана МОШКОЛА

директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»

Мета цього заходу — навчити дитину кататися, привчити її до лиж, до гірського повітря, до здорового способу життя. Щоб відлучилися вони від планшетів, комп’ютерів, телефонів і навчилися радіти тому, що надарувала нам природа. Могли і батьки взяти участь, але, як правило, батьки працюють, тому ми брали дітей на свою відповідальність

Для дітей провели вишкіл: навчили стояти на лижах, правильно їхати і найважливіше — гальмувати. Тренування проводив досвідчений знавець цієї справи — Андрій Новіков. Свого часу він вчив кататися екс-президента України Віктора Ющенка. Цього разу поради давав закарпатській малечі та журналістам «Ужінформ».

Андріана КОФЕЛЬ

журналіст

Головне при навчанні — не поспішати, тримати рівновагу і трохи зігнуті коліна. А якщо ви набрали швидкість і хочете пригальмувати , — розвести п’ятки в бік.

Після 2, 5 годин катання діти переконані: це значно цікавіше та корисніше, ніж сидіти у ґаджетах. Найбільше їх приваблює швидкість.

Для багатьох юних спортсменів цей досвід був першим. Опісля динамічних спусків малеча добре відпочила: смакувала бограчем та розважалася. Тим часом обласний центр «Спорт для всіх» уже запланував наступну поїздку на лижі: закарпатці вирушать на всеукраїнський конкурс у Чернівецьку область.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp