Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мер французького Кале заборонила роздавати їжу мігрантам

3 березня 2017 р., 11:46

Влада побоюється нового стихійного табору біженців.

У Франції в місті Кале, де раніше був найбільший стихійний табір біженців, влада заборонила роздавати продовольство мігрантам, передає Le Monde.

Мер міста Наташа Бушар підписала постанову про заборону в четвер після візиту в місто міністра внутрішніх справ Франції Брюно Ле Ру.

Як зазначає газета, глава французького МВС підтримав цю ініціативу мера Кале. Юридично постанова обумовлена забороною на зібрання людей в межах міста.

Табір отримав назву "джунглі", він нараховував близько 10 тисяч осіб. Місцеві жителі були дуже незадоволені, оскільки в місті різко загострилася криміногенна обстановка і панувала антисанітарія.

Його знесли в листопаді 2016 року. Але, незважаючи на це, в Кале все одно перебувають кілька сотень мігрантів, які отримують їжу від місцевих організацій допомоги.

Один із засновників подібної організації Утопія 56, яка щодня забезпечує харчуванням дітей-біженців, повідомив виданню, що він "вражений крайньою жорстокістю цього рішення".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp