Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники тепер на колесах (ФОТО)

9 березня 2017 р., 17:20

9 березня автопарк пожежно-рятувальної служби Закарпаття поповнився п’ятьма сучасними, потужними спецавтомобілями.

Серед них: чотири пожежні автоцистерни на базі шасі автомобіля МАЗ та оперативно-піротехнічний автомобіль Mitsubishi L200. Кошти у сумі понад 15 млн. грн. на нові пожежно-рятувальні автомобілі були виділені Урядом України, а от піротехнічний автомобіль подарований Урядом Японії.

Під час урочистої церемонії, яка відбулась на території Управління ДСНС України у Закарпатській області, ключі та сертифікати на отримання новенької спецтехніки вручив рятувальникам голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

Відповідні пожежні автоцистерни АЦ-4-60(5309)-505М призначені для пожежогасіння, проведення рятувальних робіт, доставки вогнегасних речовин та особового складу до місця ліквідації надзвичайної події чи пожежі. Щодо їх відмінностей у порівнянні з іншою наявною пожежно-рятувальною технікою, то звісно ж вони достатньо суттєві. Це і більша цистерна, яка вміщує в себе 4 тони води на противагу стареньким ЗІЛам, які можуть перевозити близько 2,5 тон. Аналогічна ситуація й з піноутворювачем: у новій техніці його майже вдвічі більше - 400 літрів. Також сучасні автомобілі мають високу прохідність, а це, у високогірних районах є досить суттєвим фактом. У подальшому відповідні автомобілі будуть знаходитись на озброєнні 3-ї ДПРЧ (м. Рахів), 4-ї ДПРЧ (смт Міжгір’я), 10-ї ДПРЧ (м. Хуст) та державного пожежно-рятувального поста смт Дубове Тячівського району.

«Сучасну техніку у такій кількості рятувальники Закарпаття не отримували досить давно, тож сьогодні, для рятувальників Закарпаття дійсно свято. Ці транспортні засоби дозволять вогнеборцям більш оперативно та швидко виконувати свої професійні обов’язки, бути маневреними та у подальшому зберігти людські життя та майно від пожеж. Хочу подякувати голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю та голові Закарпатської обласної ради Михайлу Рівісу, адже саме завдяки їхньому сприянню 29 лютого на сесії облради було виділено 400 тисяч гривень. На ці кошти буде закуплено пожежно-рятувальне спорядження для закарпатських вогнеборців» - зауважив під час свого виступу Роман Гудак.

У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp