Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді розгорнули імпровізовані лікарняні кабінети (ФОТО)

23 червня 2014 р., 18:34

І сказали "стоп інсульту".

Вже восьмий рік поспіль акція «Стоп інсульт 2014» традиційно стартувала з найзахіднішої області України - Закарпаття. 



На центральні й площі Ужгорода – Театральній та в приміщенні фойє обласної державної адміністрації, протягом декількох годин працювали імпровізовані лікарняні кабінети, де всі бажаючі мали можливість виміряти артеріальний тиск, рівень цукру в крові, визначити персональний ризик виникнення інсульту та отримати фахові консультації від лікарів-ендокринологів, кардіологів з питань профілактики інсульту. 

Захід проходив за ініціативи обласного Центру здоров’я, Ужгородського національного університету та Української Асоціації боротьби з інсультом. 

За словами радника Міністра охорони здоров’я Олени Євстигнєєвої проведення таких акцій є надзвичайно актуальним , адже профілактика одна з найголовніших складових громадського здоров’я. 

«Міністерство охорони здоров’я розробило концепцію нової системи охорони здоров’я, де профілактиці відводиться одна з ключових ролей. Якщо буде проводитися профілактика, то менше людей хворітимуть на гіпертонію, а відтак – менше матимуть інсультів та інфарктів», - зауважила радник Міністра. 

{g}

Загалом, за словами Олени Євстигнєєвої під час проведення акції щорічно понад 15 тисяч українців мають можливість визначити свій персональний ризик захворіти на ту чи іншу недугу, отримати необхідну консультативну допомогу і відтак попередити небезпечні хвороби. 

Акція «Стоп інсульт-2014» пройде по усіх областях України і фінішуватиме у жовтні низкою масштабних загальноукраїнських акцій, присвячених здоровому способу життя та профілактиці інсультів та інфарктів.
Прес-центр УОЗ в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp