Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячеві вивчали досвід міської об’єднаної громади зі створення ЦНАП (ФОТО)

24 квітня 2017 р., 08:20

Досвід створення таких центрів надзвичайно важливий

Міські, селищні і сільські голови, працівники виконавчих структур місцевого самоврядування Закарпатської області, разом з консультантами регіонального відділення АМУ здійснили поїздку до Тячівської об’єднаної територіальної громади для вивчення досвіду створення та організації діяльності місцевого ЦНАПу.

 

Виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ Іван Ревтій, відкриваючи зустріч, наголосив, що докорінна зміна системи надання громадянам адміністративних послуг, застосування нових технічних засобів, має величезне значення для формування нового іміджу держави. І досвід створення таких центрів, зокрема у м.Тячів, засвідчив не лише створення більш комфортних умов для громадян, а й позитивно вплинув на зменшення бюрократичної складової у роботі різних служб і відомств.

Тячівський міський голова Іван Ковач детально розповів про організацію роботи ЦНАП Тячівської ОТГ. Він, зокрема, зазначив, що центр надання послуг найбільшого в області Тячівського району не в змозі якісно обслуговувати усіх своїх жителів. Тому було прийнято рішення створити для 21 тисячі жителів Тячівської ОТГ власний центр та оснастити його усією необхідною технікою. Будівля ЦНАП буде тим місцем, де кожен житель громади зможе отримати 62 види послуг, зокрема: державну реєстрацію права власності на нерухоме майно; оформлення та видачу внутрішнього і закордонного паспортів та проїзних документів дитини; реєстрацію місця проживання; отримання усіх документів, пов’язаних із землекористуванням; дозвільні документи для будівництва індивідуального житла, споруд для бізнесу; взяття на квартирний облік та багато іншого. Тут також будуть прийматися практично усі комунальні платежі та проводитися оплата послуг.

Про власний практичний досвід по створенню центрів надання адмінпослуг, регіональні особливості та інші проблемні моменти розповіли Хустський міський голова Володимир Кащук, Рахівський міський голова Віктор Медвідь, голова Вільховецької сільської ОТГ Іван Цірик, Виноградівський міський голова Степан Бочкай, Міжгірський селищний голова Віталій Цімбота та інші. Гості охоче скористалися можливістю оглянути приміщення центру надання адміністративних послуг Тячівської міської ОТГ та адресували міському голові Тячева І.Ковачу зливу запитань, на які отримали вичерпні відповіді.


Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp