Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Співпраця прокуратури та руху "Під контролем" дає свої результати

24 квітня 2017 р., 15:00

Про це йшлося сьогодні

У понеділок, 24 квітня 2017 року, прокурор Закарпатської області провів прес-конференцію, присвячену актуальним питанням боротьби з корупцією та взаємодії органів прокуратури області з громадськістю, зокрема із представниками Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

У заході взяли участь представник Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» Мирослав Сімка та начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України Валентина Сеник.Розпочинаючи захід, Володимир Гаврилюк наголосив, що упродовж 2016-2017 років органами прокуратури області скеровано до суду 26 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, де 31 особам повідомлено про підозру. За вказаний період до відповідальності притягнуто 65 осібВодночас триває кропітка робота щодо представництва інтересів громадян і держави в судах.Так, за окреслений період прокурорами області до судів скеровано позовних заяв, на загальну суму майже 849 млн. грн., з яких 226 задоволено, на суму більше 126 млн. грн.Окрім того, 19 квітня поточного року окружний адміністративний суд області визнав правомірною вимогу прокуратури щодо вжиття заходів до невідкладного оформлення права постійного користування Чопським прикордонним загоном земель прикордонної смуги площею 7900 га та вартістю понад 230 млн. грн.Державі повернуто 8 га землі, та сплачено майже 15 млн. грн. до державного бюджету.Крім того, за період 2016 та поточного років спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено 102 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. До відповідальності на даний час притягнуто 40 осіб.

Прокурорами внесено 198 подань про виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення чи невиконанню вимог цього Закону в інший спосіб. За результатами їх розгляду притягнуто до дисциплінарної відповідальності 31 особу та усунуто порушення зазначені у поданнях.«Сьогоднішня наша зустріч – це ще один крок до реальної співпраці з громадськістю», - сказав Володимир Гаврилюк, додавши, що за результатами спільної роботи прокуратури Закарпаття та активістів руху розпочато ряд кримінальних провадженнь за фактами зловживань службовими особами органів державної та місцевої влади, складено адміністративні протоколи та внесено подання про усунення причин і умов, що сприяли порушенням антикорупційного законодавства.

Розповівши про роботу руху «Під контролем», Мирослав Сімка закликав до співпраці громадян, адже саме їхня небайдужість особливо допомагає у боротьбі з корупцією.Учасники прес-конференції навели приклади спільної роботи. Зокрема, вони поінформували, що розпочаті досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами зловживань органів державної та місцевої влади під час укладання договорів на харчування закладів освіти міста Ужгорода (без урахування конфлікту інтересів, адже один з співвласників товариства, з яким заключили договір - депутат Ужгородської міськради) – сума понад 2 млн грн.До того ж, за інформацією Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем», щодо депутата Ужгородської міської ради щодо зловживань, допущених ним з метою незаконної приватизації квартир по вул. 8 Березня, 28, які були у віданні КП «ЖРЕР № 5», директором якого він є. Працівниками Ужгородської місцевої прокуратури вже скеровано до суду відповідний позов про скасування рішень щодо приватизації однієї із зазначених квартир і повернення їх у власність територіальної громадиНаприкінці медіа-заходу його учасники відповіли на запитання журналістів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp