Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у центрі Ужгорода проводили комплексне обстеження громадян (Відео)

1 травня 2017 р., 09:55

У суботу, 29-го квітня

В Ужгороді гості і мешканці міста мали можливість пройти комплексне медичне обстеження та отримати консультації щодо профілактики церебро-васкулярних та серцево-судинних захворювань. Студенти-медики вимірювали артеріальний тиск, визначали рівень глюкози в крові, а лікар-невролог Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології Олександр Бобровник проводив скринінгове ультразвукове обстеження сонних артерій шиї. Також під час акції проводились консультації щодо здорового способу життя та реалізації урядової програми «Доступні ліки».

Загалом, в рамках акції рівень цукру в крові визначено у 242 чоловік та виміряно тиск у 280 (причому у майже у 60 -65 відсотках обстежених тиск виявився підвищеним). Ультразвукове обстеження судин шиї пройшло 90 чоловік (у 23 з них, виявлені в судинах холестеринові бляшки).

Організатори акції планують проводити такі скринінгові обстеження та консультативні прийоми декілька разів на рік.

Захід проводився за участі студентів-медиків, членів «Всеукраїнської молодіжної асоціація студентів-медиків» UMSA-Uzhhorod, лікарів обласного центру нейрохірургії та неврології та за підтримки Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру та обласного Центру здоров’я.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp