Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль розповів про свою активну участь у захисті мера Чопу, якого спіймали на хабарі (ВІДЕО)

9 червня 2017 р., 13:00

Нещодавно до чиновника прийшли горе-активісти

Москаль готовий взяти його на поруки і розповів про свої плани і активну участь у захисті звинуваченого у корупції чиновника-однопартійця.Цілий ряд псевдоактивістів, що з часів попепеднього режиму "співпрацюють" з нереформованими правоохоронними органами Закарпаття, сьогодні прийшли до голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля з метою захистити міського голову Чопа Валерія Самардака.

Останнього, як вже повідомляло Закарпаття онлайн, за рішенням суду взято під варту з можливістю внесення застави в 1 мільйон гривень. Зроблено це в рамках розслідування корупційної справи в мерії Чопа, публічним початком якої стало затримання на хабарі чиновника та депутата Чопської міської ради.

Як повідомлялося, призначені до розгляду  6 червня, апеляційні скарги захисника на ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, суд відклав на 13 червня.

Участь в зустрічі взяв цілий ряд псевдоактивістів та псевдожурналістів, відомих активною участю в замовних та провокаційних акціях - Лариса Ступак, Іван Данацко, Павло Павлов, В’ячеслав Харченко, Павло Федака, Ярослав Сайкевич, Микола Желізняк та інші, зокрема і представники команди затриманого мера. Підмінюючи слідство і суд, вони наголошували на невинуватості В.Самардака і вимагали підтримки його членами його партії, "взяти на поруки, написати якісь такі документи, щоб слідство і суд повірили".

За словами П.Федаки, у зв'язку перенесенням розгляду апеляції на 13 червня, ще тиждень голодувати В.Самардаку "буде не дуже комфортно".

Як заявив Г.Москаль, ніхто В.Самардака не "бросив", шукають "легальні", задекларовані гроші (або готівку, або з банківського рахунку) для застави, яку б, за словами "губернатора", відразу повернули на рахунок тій людині, яка її внесла.

"До 17-го ми все підготуємо, - заявив Г.Москаль. - Я думаю, що ми заявимо таке "ходатайство" - про те, що ми берем його на поруки. Но якщо суд "відклоне", то ми на другий випадок готуємо заставу. Ми збираємо підписи, ви збирайте групу підтримки".

Пізніше в ході розмови Г.Москаль повідомив, що "ми вже знайшли ту людину, яка легально внесе заставу".

Під час цих слів несподівано впало зображення Державного герба України - тризуба, що стояло на столі поруч.

Звинувачення В.Самардака в корупції Г.Москаль назвав "плєвком в його сторону", "оскільки БПП (партія Блок Петра Порошенка "Солідарність" - ред.) його видвигало".

"13-го ми будемо на суді, ми будемо з особами, які візьмуть їх під особисту поруку. Ну, якщо то.., прийдеться внести міліон, щоб він був на волі", - повідомив Г.Москаль.

Зі слів Г.Москаля, сьогодні у нього буде прокурор Закарпаття, щоби "не вийшло так, що влада - в одну сторону, а прокуратура - в другу... Щоб ми в унісон працювали. Зара я передзвоню голові суду, що це за бардак", що недвозначно сприймається як тиск на правоохоронні органи.

Загалом, як прийнято казати у таких випадках, "зустріч пройшла у теплій і дружній обстановці".


Детальніше - у відео:





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp