Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кучма обіцяє узгодити списки до засідання у Мінську 5 липня

22 червня 2017 р., 15:55

А також активізувати обмін полоненими

Представник України на засіданнях Тристоронньої контактної групи у Мінську другий президент України Леонід Кучма повідомив під час міжнародного форуму в Києві про намір активізувати процес обміну полоненими до 5 липня. На цю дату заплановано нове засідання мінських перемовин.

«Є ще розбіжності за списком, але процес верифікації завершено. Але є розбіжності в списках, розбіжності в 5-6 осіб, у нас з української сторони ніяких проблем, у них на 15 осіб більше в їхньому списку, що ми їх утримуємо», – сказав Кучма.

21 червня у Мінську відбулася чергова зустріч Тристоронньої контактної групи.

Востаннє учасники переговорів з мирного врегулювання ситуації на Донбасі збиралися 7 червня. Тоді вони домовилися продовжити верифікацію або перевірку бажання тих із утримуваних, хто після обміну хотів би залишитися на території, підконтрольній Києву. Таких, як стверджує українська сторона, є кілька сотень осіб. Водночас представники сепаратистських угруповань наполягають, щоб були перевірені ще понад сотня осіб, заарештованих українськими правоохоронцями.

За останніми даними, у полоні бойовиків залишається 128 українських воїнів, бойовики хочуть обміняти їх на більш ніж 600 своїх бійців.

Звільнення заручників є одним із пунктів Мінських угод.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення. За даними ООН, станом на лютий 2017 року на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тисячі людей.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp