Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На закарпатців чатують небезпечні комахи

30 липня 2017 р., 20:05

Страшні реалії

На небезпечних комах скаржаться краяни в Інтернеті.

У соцмережах дедалі частіше з’являються повідомлення від мешканців Закарпатської області, що на людей нападають невідомі досі комахи – після укусів таких павуків доводиться тривало та серйозно лікуватися.

«Хто знає, що це за павук? Чоловік був на мийці самообслуговування і його вкусив за палець на нозі. Палець трохи набряк, думаємо, що робити далі», - написала у Facebook ужгородка Олена Цивкіна.

Тим часом, інша користувач соцмережі Катерина, за кілька днів до цього виклала у Мережу фото зі схожим павуком. Жінка написала, що після його укусу вже двоє людей в лікарні. Їм колять антибіотики.

Читайте також: Повалені дерева і обірвані лінії електропередач: негода наробила біди на Закарпатті (ФОТО)

У коментарях пишуть, що цей павук дуже схожий на так званого «Жовтого павука» - Cheiracanthium punctorium. Цей вид належить до десяти найбільш отруйних павуків в світі. Його отрута може викликати некроз тканини, нудоту, нездужання і лихоманку. У рідкісних випадках можуть бути пошкоджені внутрішні органи, а в особливо рідкісних випадках можлива навіть смерть. Впізнати «Жовтого павука» легко: його довжина досягає сантиметра, він жовтуватого кольору і переливається на світлі.

В Україну із Центральної Європи він міг потрапити через зміни клімату. Появу перших комах зафіксували на Донбасі ще у 2013 році.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp