Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський липень буде мокрим

6 липня 2014 р., 19:21

Такі прогнози дають синоптики

Минулого місяця випало дощів від 10 до 26 відсотків норми. Підводячи підсумки червня, наші метеорологи констатували: він видався дуже сухим. Як розповіла заступник начальника Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василина Блох, найскладнішою була ситуація в південно-західних районах області – Берегівському, Виноградівському, Хустському та Іршавському. Там бездощовий період тривав близько 24 днів, і при цьому навесні забезпеченість опадами теж становила лише 50% від норми. У червні ж по області загалом дощів випало 10 – 26% від норми. Невеликі короткочасні опади зволожували лише верхній шар ґрунту. 

Також спостерігалися нетипові для Закарпаття суховійні явища. Атмосферна засуха пом’якшувалася хіба відсутністю дуже високих температур повітря. Чого ж нам чекати в липні? За словами Василини Іванівни, зараз випогодиться на кілька днів, а потім знову задощить. Є підстави сподіватися, що опадів у цьому місяці буде набагато більше, ніж у минулому. Температурний режим удень найближчим часом триматиметься в межах 23 – 28° С. Похолодання (переміщення на область арктичного повітря) прогнозується з 9-10 липня і протримається 2-3 дні. Надалі тепла повітряна маса, що надходитиме з Півдня, підвищить температури до 23 – 28°, іноді й до 30 – 32° тепла. Жарка погода – вище 30° – очікується й у другій половині липня. До речі, за словами Василини Блох, абсолютний температурний максимум липня був зафіксований 57 років тому в Берегові – 39° тепла. Більше того, це найвища температура повітря в тіні, яка взагалі за період спостережень зафіксована на Закарпатті. А найхолоднішим цей місяць в області виявився в 1984-му – аж на 4° С нижчим за норму. 

 Мирослава Галас,

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp