Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В уряді пояснили, чому АТО не називатимуть війною у законі про реінтеграцію Донбасу

6 вересня 2017 р., 08:51

Законопроект передбачає введення нового терміну

Готовий на 99%: Луценко анонсувала внесення до парламенту закону про реінтеграцію Донбасу Законопроект про реінтеграцію Донбасу передбачає заміну терміну "антитерористична операція" на термін "операція з оборони України". 

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак. 

Термін "війна" урядовці свідомо не вносять у законопроект, тому що, на їхню думку, це лише допоможе Росії. 

"Ми можемо назвати це війною. Тоді фактично ми оголошуємо війну Росії. Сьогодні Росія каже, що "нас там немає". Але коли ми оголошуємо війну, ми починаємо "отримувати" все, що може запропонувати російський ВПК: танки, артилерію, літаки, ракети і багато чого іншого. Це нам потрібно?", – сказав Гримчак. 

Заступник міністра зазначив, що у законопроект внесуть зміни щодо миротворців на Донбасі, але це буде зроблено після сесії Генеральної асамблеї ООН.

"Після того, як пройде Генеральна асамблея ООН і стане зрозуміло, яким чином ми будемо приймати миротворців, ми внесемо зміни…", - сказав Гримчак. 

Урядовець прогнозує, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде внесено на розгляд Верховної Ради до кінця вересня. 

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко розповів, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій України. 

Гарант підкреслив, що ключовою позицією є реінтеграція цих територій. За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти, народні депутати. 

Крім того, законопроект базується на умовах, які закріплені у Мінських домовленостях. 

Спікер ВР Андрій Парубій підкреслив, що законопроект про деокупацію окремих районів Донецької та Луганської областей дозволить використовувати всі військові підрозділи без обмеження демократичних процедур та визнає території ОРДЛО окупованими. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp