Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жертв Голодомору Іршава не забуде

15 вересня 2017 р., 16:21

Там встановлять меморіал

Нещодавно в міській раді відбулася зустріч голови міста з ковалями майстерні “БК” Олександром Кормошем, Андрієм Бричем та майстром з обробки мармуру Анатолієм Ковальчуком. Розмова велася стосовно встановлення композиції жертвам Голодомору. Про це повідомляє Іршавська міська рада.

Обговорення, погодження ескізів та місце встановлення пам’ятника, були узгоджені на міськвиконкомі та сесії міськради.

Композиція складається з образа Божої Матері з немовлям у центрі, а перед нею ще одна композиція із колосків пшениці, гілки калини та квітів маку, все огорнуте двома людськими руками. По обидва боки будуть розташовані інформаційні щити. Автором ідеї є Андрій Брич, за його словами головна мета створення цього знаку це співчуття та скорбота за всіма людьми, які померли в період Голодомору.

Шляхом обговорення стосовно місця встановлення композиції було вирішено що найкраще місце біля Петро-Павлівського храму на пл. Народній. На даний час роботи будуть вестися безпосередньо на місці встановлення. Постамент під композицію зобов’язався зробити з мармуру Анатолій Ковальчук.

Відкриття пам’ятника заплановано на 25 листопада у День пам’яті жертв голодомору.

Минулого року ковалі кузні “БК” стали авторами найбільшого в Україні кованого герба, що розміщений у сквері “фонтану єднання” на площі. Його урочисто відкрили на святкуванні Дня міста.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp