Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Мукачівщині проводять етнофестиваль (Фото)

8 жовтня 2017 р., 16:40

Триває він два дні

Учора у Мукачівському районі стартував етнофестиваль "Бобовищенське гроно", де гостям продемонстрували, як з ягід винограду народжується молоде вино, передає кореспондент УНН.

Виноград для фестивалю "Бобовищенське гроно" збирали з усього району: кошики з ягодами до спеціальних дерев′яних діжок несли представники 39 сіл та селищ Мукачівського району.

Виноград чавили пресом та фільтрували сік. В отриманому соці виміряли рівень цукру, який сягнув позначки у 19 одиниць, що є добрим показником для майбутнього вина.

Як розповіли місцеві винороби, вже за 60 діб цей виноград перетвориться на молоде вино, готове до вживання. Наступного року на фестивалі "Бобовищенське гроно" відкоркують витримане вино з врожаю, який частково переробили під час цьогорічного свята.

{g} 

Родзинкою заходу стала демонстрація старовинної традиції отримання виноградного соку. Ритуал передбачає, що виноград у великих дерев′яних діжках чавлять босоніж молоді дівчата. На Закарпатті така традиція зберіглася й поза фестивалями.

Етнофестиваль "Бобовищенське гроно" має за мету збереження та примноження давніх традицій виноробства. Сьогодні усі гості заходу могли досхочу смакувати свіжим виноградом, десятки кілограмів якого привезли з місцевих виноградників спеціально до свята. Місцеві винороби презентували відвідувачам свої кращі напої, зокрема й молоде вино божоле 2017 року.

"На Закарпатті відбувається близько 40 масштабних фестивалів у рік, про які знають далеко за межами області й України. Водночас, місцевих свят, перфомансів та щорічних тематичних заходів нараховується кілька сотень. Поряд з давніми фестивалями з′являються й нові, як наприклад, "Бобовищенське гроно", що організовується другий рік поспіль. Але на свято вже приїжджають не лише закарпатці, але й значна кількість туристів", – розповів УНН директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман.

Етнофестиваль "Бобовищенське гроно" – це передостанній винний фестиваль на Закарпатті. Попереду масштабне свято молодого вина "Закарпатське божоле", що традиційно відбудеться у листопаді в м.Ужгород.



УНН

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp