Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виноградівський "Хоспіс" переведуть в оперативне управління департаменту охорони здоров’я

10 жовтня 2017 р., 10:01

Депутати облради підтримали цю ініціативу

Під час роботи восьмої сесії облради депутати традиційно у своїх запитах порушували питання, які тривожать людей на місцях.

Так, обласний обранець, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман у своєму депутатському запиті просив виділити кошти з обласного бюджету для фінансування капітального ремонту покрівлі будинку в смт Солотвино, що на вул.Європейській, 12, Тячівського району.

Владіслав Поляк клопотав про вирішення проблемних питань з ефективного функціонування відділення паліативної допомоги «Хоспіс» Виноградівського геріатричного пансіонату.

«Я, як депутат облради, розуміючи актуальність паліативної медицини в нашому краї, бачу проблему в тому, що станом на 1 вересня 2017 року відділення паліативної допомоги «Хоспіс» Виноградівського геріатричного будинку знаходиться у сфері управління департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОДА, тобто функціонує не зовсім за призначенням», - наголосив депутат, додавши, що паліативна допомога згідно з визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) – це сучасний напрямок медичної допомоги, що застосовується щодо пацієнтів з важкими невиліковними хворобами. Знаходячись в управління соцзахисту населення, пацієнти відділення паліативної допомоги «Хоспіс» Виноградівського геріатричного будинку не отримують відповідного медикаментозного лікування, а саме: знеболювальні наркотичні препарати.

Тому Владіслав Поляк просить вжити заходів щодо переведення відділення паліативної допомоги «Хоспіс» в оперативне управління департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, аби сприяти в забезпечення ліцензії на придбання та використання препаратів для знеболення паліативних пацієнтів, тим самим допомогти родичам та обмежити страждання хворих нашого краю і сприяти функціонуванню «Хоспісу» за призначенням.

Запити були підтримані більшістю голосів та скеровані до обласної державної адміністрації для розгляду.




Схожі новини

Закарпатські депутати облради наполягають направити проект Закону України «Про освіту» для експертизи Генеральному секретарю Ради Європи та до Венеціанської комісії
Який склад депутатів Закарпатської облради
Рахівщина потребує залізничне сполучення з Одесою, а мешканці Виноградівщини – медобладнання та кохлеарні імплантати
У ході 11-ї сесії облради депутати затверджуватимуть зміни до обсягу доходів обласного бюджету на 2018 рік
Реалізація заходів регіональної стратегії сприяє збалансованому розвитку Закарпаття
Обласні обранці обговорили стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території краю за 2017 рік
Закарпатські обранці – «за» збереження українських лісів
Парламентарів України закликають внести зміни до законодавства у частині запобігання незаконному експорту деревини паливної
У п’ятницю в облраді засідали депутати-медики
Закарпатські депутати прийняли звернення про повне припинення торгівельних відносин з Росією

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp