Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Особливості реєстрації шлюбу в добу у Львові

10 жовтня 2017 р., 13:45

Що потрібно розуміти женихам перед реєстрацією

Ще рік тому, в недалекому 2016 році, в Україні було введено унікальний пілотний проект «шлюб на добу» у Львові, який дозволяє одружуватися на стадіоні «Арена Львів» в прискореному порядку.

Якщо не відмовитися, але не перечитувати кілька разів потрібне законодавство, то здається що все просто. Головне - це мати паспорт, прийти особисто в ЗАГС і все - весілля!

Однак, якщо зіткнутися з такою ситуацією і більш детально вникнути в практичну сторону такої проблеми то виникають питання: Який ЗАГС? А паспорт потрібно переводити? Як правильно його перекласти? А ще щось потрібно? А для чого апостиль на рішенні про розірвання шлюбу іноземця? А його можна проставити тільки в іноземній державі? Скільки часу буде проходити шлюб з іноземцем за 1 день? А для чого стільки чекати?

Головне, що потрібно розуміти женихам перед реєстрацією, так це те, що:

• по-перше, іноземець повинен легально опинитися в країні - це 100% перевіряється співробітниками міграційної служби;

• по-друге, потрібно перевести паспорт іноземця та нотаріально засвідчити його,

• по-третє, іноземець, крім стандартного пакета документів, повинен довести відсутність попереднього шлюбу в рідній країні, якщо був мало місце в минулому офіційне одруження то можна уявити рішення суду, свідоцтво про припинення шлюбу і т.д.

Варто пам'ятати, такий документ повинен бути легалізований і перекладений з нотаріальним посвідченням.

Процедура реєстрації шлюбу в добу


Перед тим як звернутися до представників Арени Львів, слід відвідати обласний ЗАГС (г . Львів, вул. Дорошенка, 23) і подати документи. Після цього буде здійснюватися перевірка легальності перебування іноземця в Україні який може тривати від 7 до 14 робочих днів здійснюваному спеціально уповноваженим територіальним органом міграційної служби.

Для того щоб уникнути бюрократичної плутанини краще звернутися до кваліфікованих юристів, які проконсультують Вас про всі аспекти і тонкощі такої процедури. За допомогою юристів Ваша участь в процесі підготовки документації та відносинах з органами державної влади буде мінімізовано. Ви зможете спокійно готуватися до незабутнього дня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp