Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Росія перекрила рух суден у Керченській протоці

12 жовтня 2017 р., 16:05

З 11 до 14 жовтня на час монтажу арки Керченського мосту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

«У період з 6:00 11 жовтня 2017 року за місцевим часом до 6:00 14 жовтня 2017 року Російська Федерація в черговий раз незаконно перекриє рух суден Керч-Єнікальским каналом», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про заборону судноплавства прийняте незаконною окупаційною владою Криму та введене в дію «розпорядженням» так званого «виконувача обов’язків капітана морського порту Керч» С.Бєлих від 9 жовтня 2017 року №СБ-120-р.

За цим «розпорядженням», прохід Керч-Єнікальким каналом буде дозволено кораблям військово-морського флоту РФ, суднам ФСБ РФ та суднам, які беруть участь у спорудженні «транспортного переходу через Керченську протоку».

У цей період РФ планує транспортувати на фарватер та встановити на місце монтажу автодорожну арку «транспортного переходу через Керченську протоку».

У МінТОТ заявили про неприпустимість дій Росії щодо перекриття Керч-Єнікальського каналу.

«Ухвалення відповідного рішення створює загрози для безпечного судноплавства в акваторії Кримського півострова, та є безпосереднім порушенням суверенних прав України в її виключній морській економічній зоні відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року», — сказано у повідомленні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp