Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Теракт у Нью-Йорку: Саїпову загрожує смертна кара

2 листопада 2017 р., 13:17

Чоловіка, що вчинив атаку в Нью-Йорку, звинуватили в тероризмі.

Виконуючий обов'язки прокурора південного округу Нью-Йорка Джун Кім повідомив, що водієві вантажівки, який атакував пішоходів у Нью-Йорку, висунуто федеральні звинувачення в тероризмі.

"Ми висуваємо йому звинувачення у федеральному злочині - тероризмі", - заявив Кім.

Згідно із судовими документами, 29-річному Сайфулло Саїпову висунуто звинувачення за двома статтями: матеріальна підтримка певної іноземної терористичної організації і насильство, руйнування транспортного засобу.

Обвинуваченому в тероризмі загрожує довічне ув'язнення або смертна кара, інформував виконуючий обов'язки прокурора.

У заяві прокуратури також говориться, що Саїпов відмовився від права не свідчити проти самого себе і визнав, що надихався пропагандою терористичного угруповання "Ісламська держава".

Чоловік розповів слідчим у лікарні, що 22 жовтня орендував вантажівку, щоб "практикувати повороти". Крім того, він навмисно вибрав Хеллоуїн, "тому що вважав, що під час свята буде більше людей на вулиці".

Саїпов також планував розмістити прапори ІДІЛ на вантажівці, але потім відмовився від цієї думки, щоб не привертати до себе уваги. Однак він попросив слідчих встановити прапор ІДІЛ у лікарняній палаті, заявивши їм, що "він не жалкує про те, що вчинив".

У свою чергу, в ФБР заявили, що у Саїпова, крім пейнтбольного і травматичного пістолетів, при собі були два ножі, якими він не встиг скористатися.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp