Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У зарубіжних в'язницях понад 200 моряків з України

11 листопада 2017 р., 10:57

Українці відбувають покарання в тюрмах восьми країн.На сьогоднішній день у зарубіжних в'язницях перебувають 214 українських моряків.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на відповідь МЗС України на відповідний запит."Департамент консульської служби тримає на контролі справи стосовно 214 моряків-громадян України, за якими компетентні органи іноземних держав, зокрема Греції, Індії, Іспанії, Італії, Лівії, Оману, Франції та Шрі-Ланки, обрали утримання під вартою запобіжним заходом" , - йдеться в повідомленні.У той же час у благодійній організації "Ассоль", яка надає допомогу морякам, стверджують, що точну кількість українців-бранців назвати практично неможливо. 

Це пов'язане з тим, що деякі затримані моряки намагаються вирішити проблеми власними силами, не звертаючись у МЗС, консульства і профільні організації.Також повідомляється, що у 2015 році працювати на зарубіжні судна влаштувалися 69 тис. українців. Україна потрапила в топ-6 найбільших постачальників робочої сили світовим судновласникам.Як повідомляв Корреспондент.net, раніше в Іспанії українських моряків звинуватили в роботі з джихадистами. У в'язниці потрапили 11 громадян України.Нинішньої весни влада Лівії звільнила з-під варти чотирьох українських моряків, які були під вартою із червня 2016 року. При цьому зазначалося, що в лівійських в'язницях є й інші громадяни України.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp