Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді провели неформальну гру "Переселенська блуканина"

17 листопада 2017 р., 08:35

У четвер, 16 листопада

За ініціативи радника Мінсоцполітики з питань ВПО на Закарпатті Анжели Бабкіної, відбулося неформальне засідання-гра «Переселенська блуканина» за участі представників громадських організацій, які сприяють вирішенню проблем внутрішньо переміщених осіб у краї, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД .

Презентуючи проект, Анжела Бабкіна зазначила, що «Переселенська блуканина», яка викликала жвавий інтерес та неоднозначну дискусію у суспільстві, в ігровій інтерактивній формі показує шлях людини, яка вирішила виїхати з окупованих земель до України та має намір інтегруватися у суспільство, а також, які перешкоди доводиться їй долати на цьому шляху.

Фішка в тім, що кожен учасник гри може через власні відчуття пережити ті проблеми та страхи, які переживає внутрішньо переміщена особа. «Саме з цією метою і створена гра, - продовжує Анжела Бабкіна. – Пройти шлях переселенця може одночасно 5 осіб, які потраплять у ситуації, в яких опиняються внутрішньо переміщені особи в реальному житті. А таких проблем чимало:: це й відсутність житла, роботи, отримання соціальних виплат тощо».

Настільна соціальна гра «Переселенська блуканина», на думку її розробників, є одним із способів поговорити про ці проблеми. Це – симуляція досвіду 1,6 мільйона українців з числа ВПО, яка повинна сприяти розумінню суспільством та владою проблем переселенців та подоланню стереотипів про них.

Учасниками неформатного засідання стали представники громадських організацій «Закарпаття – Донбас», «Неємія», «Справа Кольпінга в Україні», «Закарпатська громада», благодійних фондів «Обнова» та «Карітас», які упродовж гри озвучили ті проблеми, з якими стикаються внутрішні переселенці у Закарпатській області. У рамках заходу заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Лариса Фучко поінформувала присутніх про можливість отримання ВПО безоплатної правової допомоги та реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!».
Оксана Дудаш, Ужгород, фото автора

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp