Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські художниці показали "Гексаграму"

15 грудня 2017 р., 10:25

«Гексаграма» – саме таку назву має виставка творів шістьох художниць-педагогів, яка відкрилася 6 грудня в Закарпатському художньому музеї ім. Й. Бокшая.

Свої роботи представили Світлана Кирлик, котра є матір’ю п’яти діток і надає приватні уроки, Тетяна Іваницька – секретар ЗО НСХУ та викладач Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі, Емма Левадська, знана своїми витинанками й 15-літнім керівництом мистецьким дитячо-юнацьким об’єднанням «Малий Лувер», Андрея Павук, яка займається керамікою й викладає в коледжі мистецтв, Тетяна Левляс – теж кераміст і заступник директора Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості, та Вікторія Манайло-Приходько – викладачка коледжу мистецтв і завідувачка будинку-музею народного художника України Ф. Манайла. Пані Вікторія не була присутньою на відкритті, оскільки поїхала з виставкою у чеську Прагу.

Всі ці жінки є членкинями НСХУ, вони експонували не тільки живопис, а й кераміку, витинанки. Мистецтвознавець Олена Приходько зазначила: художниці такі різні, але згуртовані любов’ю до мистецтва. Академік Володимир Микита зізнався, що вже кілька років вони приємно дивують його своїм мистецтвом. «Вижу ріст, великий потенціал», – зазначає.

«Ми такі, як Будди: й те можемо, й те вміємо, – каже нашому виданню Емма Левадська. – Найперше, що нас об’єднує, – діти. Їм віддаємо свій потенціал, знання. Ми знайомі давно, мали спільні виставки у Львові та Києві, ось уже три-чотири роки разом їздимо на пленери. Смерекова й Рахів – наші точки натхнення. А сьогоднішня виставка – це бажання подивитися на себе збоку». Пані Левадська потішила: в березні наступного року знову планують спільну експозицію, але на публіку обіцяють вийти «новими».

Оксана Штефаньо, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp