Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ заборонив ще дві книги з Росії

15 лютого 2018 р., 09:40

Експертна рада визнала невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території України.

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ Форс Україна у видачі дозволу на ввезення в Україну з Росії книг Постійна напруга Романа Сенчина і серії Подорож навколо світу(видавець - ТОВ Видавництво Е). Про це 14 лютого повідомили в прес-службі відомства в середу, 14 лютого.

Відзначається, що експертна рада визнала невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території України."У книзі Романа Сенчина присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора і пропаганда війни. Один з її героїв, російський офіцер запасу, ностальгує за війною: "А навколо... Навколо Новоросія, Сирія... То один його однополчанин поїхав на Донбас, то інший домігся відправки в Сирію. З гордістю за цих хлопців повідомляв він і з образою на себе..." 

А далі - опис подій в Україні з пропагандистськими гаслами: "антидержавний переворот у Києві","гинули люди, що говорять по-російськи", "Треба вводити війська - захистити наших братів і зупинити бандерівців-фашистів!"- йдеться в повідомленні.Відносно змісту серії дитячих книг Подорож навколо світу у комісії питань не виникло. Однак видання не отримало дозвіл на ввезення і розповсюдження в Україні через "помилки в географії" (у вихідних даних видання зазначено: "Надруковано в Росії. Республіка Крим").У Держкомтелерадіо зазначають, що станом на 14 лютого було дано дозволи на ввезення майже 10,5 тисячі найменувань видавничої продукції з Росії, а також з тимчасово окупованих територій України. Одночасно надані 259 відмов у видачі дозволів, з них 30 - на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо.Раніше Держкомтелерадіо опублікував перелік книг, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp