Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд розгляне справу щодо незаконого "владного перевороту" в Хустській райраді

12 березня 2018 р., 08:10

Сьогодні, 12 березня о 8:30, Хустський районний суд має провести остаточне засідання

У резонансній справі щодо незаконого владного перевороту в Хустській райраді, внаслідок якого наприкінці липня 2017 року її новими керівниками стали - Юрій Іванчо та Михайло Калинич.

На попередньому засіданні суд відмовив районній раді у відводі головуючого судді Олені Лук'яновій через безпідставність їх заяви та розцінив це як чергову спробу затягнути розгляд справи, яка вже дійшла до стадії прийняття рішення по суті.

Саме з формальних підстав представники райради постійно затягують прийняття рішення по справі, яка згідно вже досліджених доказів засвідчує порушення законодавства при проведенні сесії 28-29 липня 2017 року, а відтак незаконне припинення повноважень попереднього керівництва Пацкана-Рогача та призначення діючого Іванчо-Калинича.

Слід нагадати громадськості, що діюче керівництво районної ради Хустщини прийшло до влади наприкінці липня 2017 року шляхом проведення незаконної сесії райради із грубим порушенням законодавства за підтримки голови Хустської РДА Назарія Павлія. Вони прийшли на штучних гаслах захисту прав освітян, зібравши їх на псевдо-сесію і обіцяючи погасити заборгованість по їх зарплаті, яка виникла начебто через бездіяльність попереднього керівництва Пацкана-Рогача. Внаслідок чого сотні техпрацівників районної освіти вже при цих нових горе-керівниках не мали зарплати понад 3 місяці. Лише завдяки громадському тиску і додаткових дотацій із державного та обласного бюджету вдалося погасити більшу частину заборгованості, але за грудень 2017 року так і не було виплачено станом на лютий 2018 року. В той же час ця соціально-освітня криза не завадила отримати теперішньому голові райради Ю.Іванчо понад 50 тис.грн. зарплати, а його заступнику М.Калиничу - понад 46 тис.грн., з приводу чого поліція відкрила кримінальне провадження.
Правозахисник Віталій Грегор

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp