Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Український гелікоптер «Надія» вперше здійснив політ

17 квітня 2018 р., 09:42

Запуск відбувся у Запоріжжі

У понеділок 16 квітня, в Запоріжжі на майданчику підприємства "Мотор Січ" відбувся запуск першого гелікоптера українського виробництва.

Повідомляється, що легковий багатоцільовий гвинтокрил МСБ-2 - "Надія" - це модернізована версія Мі-2.

"Паливний бак перенесений з салону — це міжнародні вимоги. Пасажирські сидіння більш зручні, збільшена дальність польоту, є мрія встановити автопілот. Сьогодняшній політ довів, що у цієї машини є життя", - зазначив льотчик-випробувач Андрій Федоров.

Відомо, що гвинтокрил на 70% побудований з композитного матеріалу, що робить його більш легким.

Максимальна висота, на якій гелікоптер може здійснювати польоти, становить 5 тисяч кілометрів, дальність польоту - 720 кілометрів.

Зазначається, що "Надiя" призначена для патрулювання доріг, моніторингу трубопроводів і газопроводів, для використання підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, санавіації, Держприкордонслужби і для інших оборонних цілей.

Під час запуску був присутній генеральний авіаконструктор АТ "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв.

"Ми йшли до цього 10 років. І сьогодні здійснимо перший політ. Сертифікація триватиме цілий рік. Ми подали заявку у дві організації: національний сертифікаційний центр авіаційної адміністрації України і міжнародний сертифікаційний комітет", - прокоментував Богуслаєв.

Він також зазначив, що нещодавно запорізьке підприємство "Мотор Січ" отримало сертифікат на право експлуатації вертодрому, який сьогодні був переданий підприємству.

Випуск гвинтокрилів підприємство планує розпочати вже у цьому році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Запоріжжі на аеродромі "Мокра" підприємство "Мотор Січ" презентувало перший український гелікоптер "Надія".
Укрінформ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp