Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко зустрінеться з Меркель та Макроном 10 травня - ЗМІ

4 травня 2018 р., 08:30

Лідери України, ФРН та Франції зустрінуться 10 травня в Аахені на полях церемонії вручення міжнародної премії Карла Великого.

Це не буде зустріч в "нормандському форматі".Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон зустрінуться в німецькому місті Аахен 10 травня. Про це в четвер, 3 травня, повідомило агентство Українські Новини з посиланням на джерело в адміністрації президента України.

Раніше канцлер ФРН Анґела Меркель анонсувала, що в травні відбудеться відповідна тристороння зустріч, при цьому вона підкреслила, що це не буде зустріч в "нормандському форматі", оскільки президента Росії Володимира Путіна в Аахені не буде. Зустріч пройде на полях церемонії вручення міжнародної премії Карла Великого, яка буде присуджена Макрону "на знак визнання його бачення нової Європи й відтворення європейського проекту".

Очікують, що в Аахені президент України обговорить з Меркель та Макроном питання реагування на порушення Росією норм міжнародного права. Раніше Порошенко розраховував на активізацію переговорів у "нормандському форматі" на рівні лідерів після виборів президента Росії, які відбулися в березні.

Джерело: Українська служба DW


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp