Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У МЗС України відреагували на заяву Кремля щодо невизнання рішення Гааги

11 травня 2018 р., 10:11

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль прокоментувала відмову РФ виконувати рішення міжнародного суду щодо компенсації українським інвесторам збитків через окупацію Криму

За її словами, згідно з Конвенцією про визнання і виконання іноземних арбітражних рішень 1958 року, Росія як країна-підписант визнає обов’язковість арбітражного рішення.

Однак у даній ситуації про добровільне виконання Росією цього рішення мова не йдеться, заявила Зеркаль.

"Процесуальні норми більшості держав світу передбачають примусове виконання рішень",- заявила вона у себе в Facebook.

За словами представниці МЗС України, інвестори, які отримали право компенсацію, звертатимуться до судів інших країн-учасниць Конвенції, де є майно РФ, яке можна стягнути як компенсацію.

"Суб’єктам, які перемогли у цій справі, ще доведеться докласти зусиль аби отримати ці кошти. Але за наявності нормальної юридичної підтримки це цілком реальна справа", - додала дипломат.

Нагадаємо, що Третейський суд у Гаазі постановив, що Росія несе відповідальність за порушення прав українських інвесторів і має сплатити компенсацію низці українських інвесторів за анексію Криму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва не вважає себе стороною судового процесу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp