Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Нацбанку назвали ризики для курсу гривні

6 червня 2018 р., 13:05

Короткостроковими ризиками для курсу гривні на сьогодні є зміна умов зовнішньої торгівлі та зовнішні виплати за державним боргом

«Якщо подивитися на динаміку курсу гривні і порівняти з іншими країнами, то цього року гривня була однією з найсильніших валют. Пояснення просте. Ми бачимо хороші умови торгівлі для України”, – розповів заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб.

Водночас, за словами Сологуба, Україні все одно потрібна «подушка безпеки» у вигляді програми МВФ, яка збільшує резерви, знижує вартість боргових запозичень для уряду і допомагає застрахуватися від погіршення умов торгівлі.

«Якщо говорити про ризики, а не оцінювати їх вірогідність, то найбільш значні – це зміна умов зовнішньої торгівлі та зовнішні виплати за держборгом», – зауважив Сологуб.

На сьогодні навіть без грошей МВФ країна поступово справляється з погашенням боргів.

«В принципі, для цих цілей вистачить резервів. Але треба розуміти, що відсутність програми МВФ та іншої допомоги негативно впливає на економічні очікування, в тому числі привабливість України в очах іноземних інвесторів. І не те щоб це впливало на економічні показники вже завтра, це радше наслідки на середньострокову перспективу», – зазначив він.

РБК-Україна

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp