Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Засудженого в Криму українця випустили з СІЗО

29 червня 2018 р., 09:21

Напередодні Севастопольський міський суд змінив вирок Ігорю Мовенку з реального на умовний термін і постановив випустити його з СІЗО негайно.

Український активіст Ігор Мовенко 28 червня вийшов зі слідчого ізолятора Сімферополя. Про це повідомляє сайт Крим.Реалії.

Зустріти українця приїхали дружина і місцеві активісти. Напередодні Севастопольський міський суд змінив вирок Мовенку з реального на умовний термін і постановив випустити його з СІЗО негайно.
Однак самого активіста на засідання не привезли, тому адміністрація ізолятора чекала доставки відповідних документів з суду.
У постанові суду сказано, що покарання Мовенка слід вважати умовним з іспитовим терміном в один рік.
Нагадаємо, два роки тому Мовенко зазнав нападу з боку співробітника Росгвардії за емблему українського добровольчого підрозділу Азов на його велосипеді. У активіста виявили черепно-мозкову травму, перелом щелепи і основи черепа. За фактом побиття була проведена дослідча перевірка, однак справа порушена не була.
Пізніше в грудні того ж року Мовенка затримали і відвезли в управління ФСБ Росії. Після чого проти севастопольця висунули звинувачення в екстремізмі в соцмережі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp