Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна вперше постачатиме пшеницю для ізраїльської маци

11 серпня 2018 р., 10:38

Українці імпортуватимуть пшеницю в Ізраїль

Спеціально для цього на Чернігівщині засіяли поля спельти, з якої готуватимуть традиційний юдейський хліб мацу, пише uain.press.

За попередніми підрахунками, планують зібрати близько 44 тонн зерна, яке переправлять морем до ізраїльського міста Хайфи.

Для юдейських вірян це важлива подія, адже до цього мацу ніколи не виготовляли в самому Ізраїлі. Зазвичай готовий релігійний хліб просто завозили з Англії або Америки.

Процес дозрівання, збирання та обробки зерна контролює ізраїльтянин Асаф Нов. Він є власником млина, на якому надалі перемелюватимуть пшеницю. У цьому йому допомагають віряни.

Асаф особисто перевіряє всі бункери, які готують для зберігання спельти. Для відмінної якості важливо, щоб у пшеницю не потрапила жодна волога, бруд чи рештки від інших зернових культур. Тому всі механізми, якими пшениця прямує на сепаратори, повинні бути абсолютно сухими та чистими.

За словами Нова, місцевість для вирощування культури обрали неспроста. Перш за все він зауважив, що тут не використовують хімічні засоби обробки рослин. Окрім того, в Городнянському районі Чернігівської області поле розташовано у такій місцевості, де навколо лише поселення на 100 жителів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp