Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наслідками спеки стануть дешеві фрукти і дороге зерно

11 серпня 2018 р., 11:10

Через спеку на початку літа та дощі у середині, аграрії України можуть не отримати запланований врожай. Наприклад, пшениця вже зійшла погано

Керівник фермерського господарства Валерій Діброва розповів, що подекуди пшеничні стебла не виросли навіть до половини своєї норми, а бур’ян просто височіє над зерновими. Врожай зернових буде на 10% нижчим, ніж торік. Він буде гіршої якості через дощі.

Проте, пшениця погано вродила не лише у нас, а й по всій Європі. Економічний експерт Всеволод Степанюк зазначив – є вірогідність, що до завершення маркетингового року не вистачатиме продовольчого якісного зерна.Це не означає, що не буде борошна чи хліба, але якість цих продуктів може погіршитися. Бо якщо не вистачає якісного зерна, починають молотити неякісне.

Вартість овочів залежить від погоди восени, а ціна сала та м’яса – від урожаю зернових.

Втім цьогоріч в Україні гарно вродили фрукти та ягоди, однак продавці скаржаться на брак покупців і малий збут. А через високий врожай переробні заводи тримають низьку ціну, що значно впливає на фермерські господарства.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp