Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мозамбіку вводять податок для журналістів - ЗМІ

22 серпня 2018 р., 08:54

З 22 серпня в Мозамбіку набувають чинності правила, що фактично вводять податок на журналістику.

У Мозамбіку із завтрашнього дня, 22 серпня, набувають чинності нові правила, що передбачають оплату журналістам за поїздку в цю країну. Як повідомляє видання КоммерсантЪ, закордонні журналісти повинні будуть платити 2 500 дол. за акредитацію на разову поїздку в країну або 8 300 долл. за рік роботи в країні.

Місцевим же фрілансерам для випуску журналістських матеріалів доведеться платити по 500 дол. на рік. Місцеві журналісти, які працюють на закордонні медіа, будуть зобов'язані виплачувати державі 3 500 дол. в обмін на річну акредитацію.

"Обкладатися новим податком будуть і самі ЗМІ. Так, мозамбіцькі видавництва будуть зобов'язані платити від 34,5 тисяч до 69 тисяч доларів на рік, а національні радіостанції - головне джерело новин для населення - близько 35 тисяч доларів", - пише видання.

Нагадаємо, 30 липня журналіст Орхан Джемаль, режисер Олександр Расторгуєв і оператор Кирило Радченко були вбиті в Центральноафриканській республіці на під'їзді до транспортного вузла Сібю. Водій знімальної групи залишився живий під час нападу

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp