Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як до мукачівського вишу абітурієнти вступали? (ТАБЛИЦЯ)

4 серпня 2014 р., 21:10

Охочих вчитися було багато...

Спираючись на дані системи «Конкурс».

Враховуючи складну демографічну ситуацію в державі, зауважують у Мукачівському державному університеті, кількість бажаючих отримувати вищу освіту в Україні зменшилась. В той самий час, додають у виші, їм вдалось утримати майже ті самі показники, що і минулому році, а по деяких напрямах підготовки і формах навчання навіть покращити, а саме: ОКР «Бакалавр» на базі 11 класу (денна форма навчання) та «Магістр» (денна та заочна форма навчання). Кількість заяв щодо здобуття повної вищої освіти в Україні скоротилась майже на 21%, якщо говорити про ОКР «Спеціаліст», та на 2%, якщо говорити про ОКР «Магістр». Дані по МДУ переконливо свідчать, що і в такій складній ситуації можна спрацювати на покращення: кількість поданих заяв у наш вуз на ОКР «Магістр» не зменшилась, а зросла майже на 16%! Так само привабливим є отримання ОКР «Бакалавр» у Мукачівському державному університеті: при загальноукраїнській тенденції до спаду кількості поданих заяв на 5,5%, показники по МДУ вказують на втрату менше 1% потенційних абітурієнтів.

Крім того, слід зазначити, що напрями підготовки «Професійна освіта (економіка)» та «Професійна освіта (технологія виробів легкої промисловості)», на які в перше в цьому році проводився набір, викликали неабияку зацікавленість серед абітурієнтів.

У МДУ також втішені, що з кожним роком значною мірою розширюється географія вступників, які потім успішно навчаються в нашому університеті.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp