Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні можуть дозволити водіям не мати при собі посвідчення

22 вересня 2018 р., 11:20

Група народних депутатів пропонує внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, які усувають обов’язок пред’являти посвідчення водія та можливість його вилучення працівниками поліції.

Відповідний законопроект №9105 щодо спрощення керування транспортними засобами зареєстровано на сайті Верховної Ради 19 вересня.

– З метою стимулювати перехід до цифрової економіки та спростити процедуру з’ясування наявності права керувати транспортним засобом, пропонується використати позитивний досвід Грузії та Швеції і скасувати вимогу для громадян України мати посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб та страховий поліс, – йдеться у пояснювальній записці.

При цьому зазначається, що одним із завдань є введення електронної системи ідентифікації особи водія без пред’явлення посвідчення.

Водночас, згідно з законопроектом, іноземці та водії військових транспортних засобів, як і раніше, зобов’язані мати при собі посвідчення водія відповідної категорії.






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp