Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Німеччині шахтарі протестують проти відмови від вугілля

24 жовтня 2018 р., 19:45

Німецькі вугільники незадоволені планами уряду щодо відмови від корисної копалини.

Конфлікт точиться, зокрема, довкола Гамбахського лісу.Тисячі працівників німецької вугільної галузі в середу, 24 жовтня, вийшли на демонстрацію у Бергхаймі задля збереження індустрії. Одна з головних вимог протестувальників - скасування планів щодо швидкої відмови від бурого вугілля.

Галузева профспілка IG BCE заявила про "щонайменше 10 тисяч" учасників акції протесту, передає dpa. Конфлікт зачіпає, зокрема, і питання Гамбахського лісу, який може бути знищений задля вугільних розробок, проти чого також були масові протести.

Цього ж дня урядова комісія має зібратися для обговорення шляхів відмови від використання вугілля в енергетиці. Центральна влада Німеччини планує надати вугільним регіонам програму на 1,5 мільярда євро для цього.

5 жовтня Вищий адміністративний суд федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія тимчасово заборонив концерну RWE вирубку дерев в районі вугільного розрізу Гамбах - доти, поки не буде ухвалене рішення за скаргою екологічної організації BUND NRW на план роботи буровугільного кар'єра RWE з 2018 по 2020 рік. Інший суд тоді ж дозволив проводити протест, заборони якого домагалася RWE.

Джерело: Українська служба DW


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp