Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Стали відомі подробиці голосування на Об'єднавчому соборі

18 грудня 2018 р., 09:41

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл зняв свою кандидатуру, після чого митрополит Єпіфаній переміг у другому турі таємного голосування.

До другого туру голосування на Об'єднавчому соборі вийшли три кандидати: митрополит Білоцерківський і Переяславський Єпіфаній з УПЦ КП, митрополит Вінницький і Луцький Симеон з УПЦ МП і єпископ Вишгородський і Подільський Володимир з УАПЦ. Про це ввечері в суботу, 15 грудня, повідомляє Громадське з посиланням на одного з учасників Об'єднавчого собору."За правилами до другого туру повинні вийти троє. Тому представника автокефальної церкви попросили туди приєднатися чисто технічно. За нього віддали два голоси", - розповів співрозмовник.Водночас Українська правда повідомляє, що митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній переміг у другому турі таємного голосування на посаду предстоятеля Православної церкви України після того, як свою кандидатуру зняв митрополит Луцький і Волинський Михаїл.Зазначається, що під час собору УПЦ КП 13 грудня предстоятель УПЦ КП Філарет сподівався одностайно затвердити Єпіфанія єдиним кандидатом. Але навіть під час відкритого голосування 12 з близько 40 членів собору підтримали митрополита Луцького Михаїла.Ще одним кандидатом на місце предстоятеля був представник УПЦ МП митрополит Вінницький Симеон і після першого туру голосування підтримку майже порівну поділили між собою митрополити Михаїл, Симеон і Єпіфаній."І тут позиція групи Філарета стала ключовою. Волинського владику "умовили" зняти свою кандидатуру. Підтримувати ж вихідця з Московського патріархату архієреї КП не мали жодного наміру. Єпіфаній переміг з відривом у майже 20 голосів", - сказано в повідомленні.Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна Православна церква України. Її предстоятелем обраний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко). Він отримав новий титул - митрополит Київський і всієї України.Тепер 6 січня обраний предстоятель повинен отримати томос про автокефалію для Об'єднаної православної церкви в Україні з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp