Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Брюссель підготував план дій на випадок жорсткого Brexit

19 грудня 2018 р., 14:23

Єврокомісія підготувала пакет заходів на випадок Brexit без угоди.

План складається з 14 пропозицій і охоплює різні сфери. Однак, у ньому немає нічого про проблему, що стала каменем спотикання в переговорах із Британією.

Єврокомісія розробила план екстрених дій у разі виходу Великобританії з ЄС без підписання угоди з Брюсселем. Про це в середу, 19 грудня, повідомляє Financial Times з посиланням на інформовані джерела.

Відзначається, що пакет Єврокомісії з 14 пропозицій охоплює різні сфери і спрямований на те, щоб "уникнути найбільш негативних наслідків жорсткого Brexit".

Зокрема, країнам - членам ЄС рекомендується вжити заходів "щодо вирішення проблеми статусу проживання і соціального забезпечення громадян Великобританії в Європі", чекаючи взаємних кроків з боку Лондона.

Пропонується також прийняття більше десятка законодавчих актів з метою пом'якшення жорсткого Brexit і "забезпечення певної спадкоємності" у відносинах між ЄС і Сполученим Королівством. Йдеться, в тому числі, "про право на польоти, сертифікати безпеки польотів, квоти на вуглеводневі сполуки".

Частина законодавчих актів стосується фінансових послуг - сфери, лідером в якій є Великобританія. Брюссель виступає, зокрема, за те, щоб європейські континентальні компанії продовжували використовувати розрахунково-клірингові центри на Британських островах та іншу фінансову інфраструктуру, щоб не допустити хаосу на ринках.

У той же час, в пакеті нічого не говориться про головну на сьогодні проблему, пов'язану з кордоном між Північною Ірландією і Республікою Ірландія після виходу Великобританії з ЄС.

Напередодні повідомлялося про те, що Лондон також почав повномасштабну підготовку до жорсткого Brexit. Зокрема, Британія має намір підвищити готовність військовослужбовців.

Нагадаємо, Брюссель і Лондон 25 листопада затвердили угоду щодо умов Brexit, проте прем'єр-міністр Тереза ​​Мей Мей відклала голосування за неї в парламенті Великобританії.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp