Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові тваринам можуть дати другий шанс на життя

2 січня 2019 р., 10:30

Фонд беспритульних тварин "Другий шанс".

Проблему безпритульних тварин намагаються вирішити місцеві волонтери.

Про небайдужих волонтерів та створену ними організацію повідомляє берегівчанин Олександр Кун у пості в фейсбук-групі «Громадський Форум Берегівщини».

“Адже вони – ті ж самі живі істоти, як домашня тварина або породиста собака, вони хочуть того ж самого піклування, любові”, – говорять Анджеліка Терлецькі та Олександра Горват, засновники і очільники Берегівської Асоціації захисту тварин “Другий шанс” (Masodik Esely Beregszaszi Allatvedo Egyesulet»).

Анджеліка та її подруга, Катерина Тюкалова, два роки тому вирішили, що будуть допомогати покинутим, пораненим і хворим бездомним тваринам, спробувати знайти для них будинок. Анджеліка сказала, що ці думки привели її й третього засновника організації, Асталош Неллі, коли рік тому вони рятували першу собаку, яку знайшли на краю занедбаної дороги. Так тріця розпочала місію зі збереження тварин.

Оскільки вони не знали, як та з чого почати порятунок тварин, то відвідали притулок Барбош у Ужгороді, де добровольці піклувалися про поранених собак і котів. Оскільки Берегівська Асоціація захисту тварин “Другий шанс” (Masodik Esely Beregszaszi Allatvedo Egyesulet») не має власної будівлі або території, куди тварини можуть бути переміщені, волонтерські тварини зберігають у своєму власному дворі, у своєму будинку або у тимчасовому приміщенні, поки не знайдуть господаря.

Рятувальники тварин мають нелегке завдання, тому що їм доводиться розміщувати чужих тварин біля власних тварин, що ускладнює їх догляд. В основному, члени асоціації забирають додому щенят, бродячих кішок та поранених собак. Було так, що Анжеліка за тиждень чотири рази брала додому бездомних кішок і тримала одразу п’ятнадцять тварин.

На щастя, кішки і симпатичні цуценята майже завжди можуть знайти господаря, але їм важко поратися з пораненими собаками і ослабленими від недоїдання цуценятами. За допомогою Ласло Чеха, ветеринара з Берегово, який завжди готовий допомогти, вони намагаються зробити все можливе, щоб довести тварин до найкращого стану.

4 жовтня 2017 року на Всесвітній день тварин була заснована Берегівська Асоціація захисту тварин “Другий шанс”(Masodik Esely Beregszaszi Allatvedo Egyesulet»), каже Анджеліка, додавши, що в даний час має молоду енергійну компаньйоншу пані Олександру Горват, та інших активних членів організації:

«На жаль, офіційного спонсора немає, наша асоціація не зареєстрована. За відсутності окремої ділянки або будівлі ми не можемо нічого більше робити, просто підбіраємо маленьких собак-сиріт, кішок, і намагаємося знайти господаря через наші особисті стосунки. Багато разів ми намагалися звертатися за допомогою в міську раду, зовсім недавно нам дали обіцянку зняти будинок на рік-два. В даний час ми шукаємо ділянку, яка б підходила для тимчасового житла тварин. Створення притулку – найбільша мрія нашої асоціації».

Оскільки робота організації була оприлюднена в Інтернеті і в соціальних мережах, люди відтоді пожертвували кошти та комунальні послуги асоціації, полегшуючи їх роботу, оскільки ветеринарні витрати, транспорт, обробка та годування тварин є важким тягарем для сімейної казни добровольців.

Анджеліка з жалем зауважила, що вони отримали багато негативних відгуків про те, що порятунок бездомних тварин є непотрібною, безглуздою роботою, а безпритульні тварини не заслуговують на будь-яку допомогу та турботу. Догляд за недовірливою, пораненою твариною потребує більше активних членів, багато енергії і часу. Вона підкреслила, що організація потребуватиме чим більше нових членів, які зможуть надавати фізичну допомогу в вилові, перевезенні тварин і бажано – стерилізації блукаючих, бездомних тварин, що також потребує великої групи активних волонтерів. Чим більше бродячих собак і кішок можна знайти, тим менше буде жити і розмножуватися на вулицях.

Чому ж вони займалися цією часто безнадійною і кропіткою роботою? Як каже Анджеліка, в очах постраждалих тварин, що борються за життя чи виживання, після порятунку спалахує світло, потрозу вони починають довіряти людині, грати, слухати їх, любити – і коли це бачиш, то це виправдовує будь-які витрати й працю з нашого боку. Якщо ви хочете дізнатися більше про роботу Фонду, ви можете зробити це в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/bundasmasodikesely/».

Джерело: beregovo.today



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp