Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Глава Нацбанку обіцяє уповільнення зростання цін

19 січня 2019 р., 09:30

Яків Смолій відзвітував перед депутатами про економічні підсумки минулого року і дав прогноз на поточний.

У поточному році інфляція в Україні сповільниться до менше 7%. Про це заявив глава Національного банку Яків Смолій, виступаючи з доповіддю у Верховній Раді в четвер, 17 січня.

За його словами, цільовий показник НБУ на поточний рік залишається на рівні 6% плюс/мінус 1 процентний пункт.Смолій також заявив про наявність підстав для зниження облікової ставки. "На сьогодні є тенденція, і є всі підстави переглянути і пом'якшити нашу монетарну політику", - сказав він.У той же час Смолій нагадав, що рішення щодо облікової ставки буде розглядатися в січні монетарним комітетом і затверджуватися правлінням НБУ.Також Смолій розповів про економічні показники минулого року, зазначивши, що Україна досягла макрофінансової стабільності, якої не спостерігалося з 2013 року.За його словами, українська економіка зростала максимальними темпами за 7 останніх років. За даними НБУ, зростання ВВП буде на рівні 3,4%.Крім того, інфляція на рівні 9,8% була найнижчою за останні п'ять років, а міжнародні резерви досягли п'ятирічного максимуму у 20,8 млрд доларів.Смолій також зазначив стабільність курсу національної валюти до долара протягом року. Він нагадав, що офіційний курс навіть зріс на 1,4%.Зазначимо, НБУ прогнозував інфляцію на рівні 6% ±2 п.п. на кінець 2018 року, але зростання цін перевищило очікувані параметри.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp