Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У МОЗ чекають зростання смертей від грипу

29 січня 2019 р., 08:35

Ситуація із захворюваністю в цьому сезоні важча від попереднього, повідомила завідувачка відділу грипу та ГРВІ Центру громадського здоров'я МОЗ України.

У Міністерстві охорони здоров'я України не відкидають зростання кількості летальних випадків через грип. Про це повідомила завідувачка відділу грипу та ГРВІ Центру громадського здоров'я МОЗ України Оксана Артемчук в інтерв'ю виданню РБК-Україна, опублікованому в п'ятницю, 25 січня.

За її словами, в країні з початку епідеміологічного сезону на грип або ГРВІ захворіли понад 2,8 млн осіб. Це на 7% перевищує показники минулого року. Ситуація із захворюваністю в цьому сезоні важча від попереднього.

"Уся справа в тому, що в сезоні 2016-2017 в циркуляції домінував вірус грипу А (H3). Така ж ситуація спостерігається і в поточному сезоні. Вірус грипу А (H3) викликає досить високу захворюваність, а також летальні випадки на відміну від грипу в, який домінував у минулому сезоні. Грип в практично не викликає епідемій і летальних випадків. Відповідно перебіг минулого сезону був набагато "м'якшим", ніж поточний і сезон 2016-2017 років", - сказала Артемчук.

Також, за її словами, в цьому сезоні кількість летальних випадків від ускладнень набагато більша.

"У минулому сезоні померли 7 людей, а в цьому сезоні вже станом на третій тиждень 2019 року зафіксовано 25 смертей. І це ще тільки середина сезону. На жаль, кількість смертей може зрости", - зазначила Артемчук.

Як повідомлялося, в Києві через грип та ГРВІ на карантин повністю або частково закрили 25 шкіл. Також через спалах ГРВІ карантин оголошений в школах Ужгорода.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp