Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сонячні батареї: не лише економія, а й заробіток

20 лютого 2019 р., 09:21

Про те, що використання сонячних батарей дозволяє зменшити затрати на комунальні платежі, а то й зовсім стати незалежним від централізованих послуг, знає чи не кожен.

Таке рішення пропонують численні компанії, наприклад, на сайті  можна замовити панелі для приватного будинку чи заміського котеджу. Однак не всі в курсі, що сонячні батареї також є джерелом додаткового доходу. Якщо вони виробляють більше енергії, аніж цього потребує домашнє господарство, її можна успішно продавати за «Зеленим тарифом». Під цим поняттям мається на увазі тариф, за яким державне підприємство «Енергоринок» закуповує електроенергію.

Яким чином можна продавати енергію сонячних батарей

Щоб почати перетворювати сонячну енергію у гроші, потрібно виконати наступні пункти:

Написати заяву в Обленерго;

Подати пакет документів (копії технічної документації на СЕС і т.д. – детальніший список можна дізнатись від уповноважених працівників Обленерго);

Установити спеціальний лічильник.

Зароблені кошти будуть кожного місяця нараховуватись на банківську картку. Кількість грошей залежить від проданої енергії. Власники котеджів все частіше використовують прибудинкові земельні території, відведені під город або сад, для розміщення сонячних панелей. Це дає можливість отримувати пасивний прибуток, набагато більший, ніж у випадку використання ділянки для сільськогосподарської мети.

Наскільки це вигідно

Сьогодні максимальна потужність приватної сонячної електростанції в Україні може сягати лише 30 кВт. Це обмеження диктується законом. Сонячна енергія є найдорожчим видом електроенергії в Україні, тому навіть при такій порівняно невеликій потужності СЕС можна суттєво покращити своє матеріальне становище. Особливо вигідно встановлювати панелі в південних регіонах і на Закарпатті, де кількість ясних днів дозволяє сповна використовувати енергію небесного світила.

Слід врахувати, що цей вид заробітку оподатковується. Загальна сума, яку слід було сплачувати у 2018 році, становила 19,5 відсотків (ПДФО та військовий збір).





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp