Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Громовий каже, що закарпатцям дорожче обходиться електрика, ніж їхнім сусідам

22 березня 2019 р., 14:05

Така от правда у нього

Хоча українці та угорці отримують її в нашій країні! Тільки наш споживач платить з урахуванням сумнозвісної формули «Ротердам+», через яку з 2016 року переплачує 140%.У лютому Україна закупила електроенергію з вітчизняних електростанцій за дорожчою на 45% ціною, ніж її придбали європейські держави тут же. Нагадаємо, що в ціну останні 3 роки входить вартість вугілля у порту Роттердам та його доставка на українські ТЕС. Через це ціна на електроенергію зросла з 0,9 до 2,2 грн за кВт-год для бізнесу, а відтак вищим став тариф і для населення.

Ситуацію прокоментував лідер Закарпатського осередку «Наш край» Антон Громовий:

«У минулому місяці наші олігархи, які контролюють ринок енергоресурсів, продали ДП «Енергоринок» електроенергію за середньою ціною 2167 грн/МВт*г. У той же час, на угорській біржі ціна становила всього 1530 грн/МВт*г. Виходить, що наші сусіди-угорці більше піклуються про своїх громадян і здатні купити на українському ринку електроенергію за нижчою на 45% ціною. Українські ж чиновники просто закривають на це очі. Вони не бажають підтримувати вітчизняний бізнес. Їх не цікавить, як люди з мінімальною пенсією чи зарплатнею, про які соромно говорити в Європі, повинні платити за комунальні послуги. Проте владі не соромно вимагати для себе «ринкові зарплати», які отримують їхні колеги закордоном».

Для вирішення ситуації «Наш край» вимагає у влади скасувати формулу «Роттердам+» та скорегувати ціни на електроенергію для українців відповідно до вартості на європейських енергобіржах.

Прес-служба Закарпатської обласної партійної організації ПП «Наш край»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp