Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мером Чикаго вперше обрали афроамериканку

3 квітня 2019 р., 17:17

Лорі Лайтфут стала першою жінкою-афроамериканкою на посаді мера Чикаго.

Вона також - перша жінка нетрадиційної орієнтації на цій посаді.Мером американського міста Чикаго вперше стала афроамериканка Лорі Лайтфут. Про це повідомило видання Chicago Tribune.

Зазначено, що більшість виборців віддали свої голоси за 56-річну Лайтфут. При цьому її основним противником була інша афроамериканка.

Відомо, що вона з великою перевагою випередила конкурентку Тоні Преквінкл, досвідченого місцевого політика - 74% проти 26%.

Лорі Лайтфут - новачок в американському політикумі. Про неї відомо, що вона родом з небагатої сім'ї в штаті Огайо, вчилася спочатку в Мічиганському, а потім в університеті Чикаго. Зараз - юрист і борець з поліцейським свавіллям. Також 56-річна демократ Лайтфут раніше ніколи не займала політичні посади.

За даними видання, Лайтфут стала третім темношкірим мером Чикаго, другою жінкою на цій посаді, а також першою жінкою нетрадиційної орієнтації.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp