Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чому зупинився ремонт автошляху «Мукачево-Рогатин»

8 квітня 2019 р., 15:30

4 квітня мешканці села Дунковиця Іршавського району перекрили дорогу «Мукачево-Рогатин» із вимогою продовжити ремонт автошляху.

Чому він припинився та коли відновиться? Про це йшлося в ефірі телепрограми «Тема дня» на Суспільному UA: ЗАКАРПАТТЯ.

Як відомо, івано-франківська фірма «ПБС», яка у 2016-му виграла тендер на проведення ремонтних робіт автодороги державного значення «Мукачево–Рогатин», подала позов до суду на Службу автомобільних доріг у Закарпатській області. Причина — одностороннє розірвання облавтодором договору. За рішенням суду усі ремонтні роботи припинені.

“Договір із фірмою «ПБС» був підписаний на 3 роки, термін його закінчився і ми розірвали його односторонньо, завчасно їх попередивши,— розповів в ефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Рурич. — Минулого року «ПБС» зверталася до нас, повідомляючи, що працюють збитково через збільшення цін на матеріали. Було виконано тільки основу і нижній шар покриття”

Василь Рурич зазначив, що вартість проведення ремонтних робіт зросла вже після проведенням тендеру. Прес-секретарка фірми «ПБС» Ліліана Хомишин пояснила журналістам Суспільного, що було два тендерних лоти. “Перший лот — на ділянці відстанню з 1-го до 154-го км та включає Мукачівський та Хустський райони. Другий лот був на другій ділянці, відстанню від 154-го до 209-го км. У 2018-му році, а саме на ділянці від 154-го до 209-го км, зроблена дорога у нижньому шарі. Крім цього, були проведені додаткові роботи, які стосувалися берегового укріплення, запобігання каменепаду. Бо ми розуміли: якщо не будуть проведені ці роботи, дорога найближчим часом зруйнується. В результаті, коштів на проведення інших робіт не було, і ми звернулися до Служби автомобільних доріг з проханням розірвати договір і оголосити новий тендер, який уже буде передбачати додаткові роботи з укріплення цієї ділянки, але суд не підтримав цього рішення», — зазначила Ліліана Хомишин.

Чому фірма-підрядник проклала лише нижній шар дорожнього покриття? «Через брак коштів роботи не могли проводитися в повному обсязі. Фірма «ПБС» зробила ремонт дороги у Закарпатській області на 40 мільйонів грн більше, ніж оплатила Служба автомобільних доріг, тож зараз замовник нам боргує», — повідомила прес-секретарка фірми «ПБС».

Більше інформації у повному відео.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp