Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЄС затвердив механізм введення санкцій за кібератаки

17 травня 2019 р., 17:39

Нові санкції можуть бути спрямовані на тих, хто вчиняє різні види кібердіяльності в будь-якому місці, незалежно від їхніх національності і місцезнаходження.

Рада ЄС затвердила новий режим санкцій у відповідь на злочинну кібердіяльність. Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС.Витік даних, крадіжка інтелектуальної власності, атаки на ІТ-інфраструктуру і викрадення секретної інформації можуть у майбутньому призвести до того, що ЄС накладе санкції на відповідальних за такі дії іноземних юридичних і фізичних осіб.Нові санкції можуть бути спрямовані на тих, хто вправляється в кібердіяльності будь-де, незалежно від їхніх національності і місцезнаходження."Рада створила рамки, що дозволяють ЄС вводити цілеспрямовані обмежувальні заходи щодо стримування і реагування на кібератаки, що несуть зовнішню загрозу для ЄС або його держав-членів, а також на кібератаки проти третіх держав чи міжнародних організацій, де обмежені заходи вважаються необхідними для досягнення цілей Спільної зовнішньої політики і політики безпеки", - йдеться в повідомленні.Кібератаки, охопні сферою застосування цього нового режиму санкцій, є такими, які мають значний вплив і які: або здійснюються з-за меж ЄС, або використовують інфраструктуру за межами ЄС, або здійснюються особами чи установами, створеними чи діяльними за межами ЄС, або здійснюються за підтримки особи чи організацій, що діють за межами ЄС.Спроби кібератак з потенційно значним ефектом також охоплюються цим режимом санкцій.Санкції передбачають заборону на поїздки до ЄС, заморожування активів для фізичних осіб і заморожування активів для суб'єктів господарювання. Крім того, особам і організаціям ЄС буде заборонено надавати гроші підсанкційним суб'єктам.Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції США звинуватило сімох росіян у спробах кіберзломів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp