Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кабінет Міністрів України визнав Мукачівську міську ОТГ спроможною

5 червня 2019 р., 19:15

Цього місяця виповнюється рік відколи громади міста Мукачева та суміжних сіл Лавки, Нижній Коропець, Нове Давидково, Павшино і Шенборн розпочали об’єднавчі процеси

Попри успішне проходження усіх передбачених законодавством організаційних процедур, в силу різних суб’єктивних причин, приміські села так і не отримали від Закарпатської ОДА позитивного висновку на приєднання до міста обласного значення.

Від самого початку об’єднавчих процесів Закарпатське регіональне відділення Асоціації міст України надавало ініціаторам створення Мукачівської міської ОТГ усю необхідну консультативно-правову допомогу, висвітлювало хід проведення зібрань жителів та сесій місцевих рад, проводило економічні розрахунки спроможності об’єднаної громади.

Процедура приєднання суміжних з містом Мукачевом Лавківської, Нижньокоропецької, Новодавидківської, Павшинської та Шенборнської сільських територіальних громад завершилася ще 26 жовтня минулого року, однак об’єднана громада так і не була легалізована. Крапку у цій затяжній історії поставив 5 червня Кабінет Міністрів України, який на виконання пункту 15 розділу «Прикінцеві положення «Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» своєю постановою визнав Мукачівську міську об’єднану територіальну громаду спроможною.



Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp