Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Від чого вилікує звіробій?

24 серпня 2014 р., 17:31

Розлина здатна позбавити від багатьох хвороб.

Звіробій як лікарська рослина був відомий древнім грекам і римлянам. Читати про звіробій можна в працях Гіппократа, Плінія Старшого та Діоскорида. Пізніше його з успіхом застосовував у своїй практиці Парацельс. Наші предки вірили, що звіробій зцілює від 99 хвороб. Традиційно препарати із звіробою застосовують для лікування хвороб серця, простудних захворювань та грипу, головного та суглобового болів, радикуліту, артриту, хронічного гастриту, коліту, захворювань шлунку, печінки, сечового міхура, геморою, стоматиту, пародонтозу тощо. Схоже, що 99 хвороб для цієї чудодійної рослини - не межа.

При використанні звіробою слід пам’ятати, що він не безневинний. Приймати всередину препарати з цієї рослини бажано після консультації з лікарем.

У свіжому вигляді звіробій зазвичай застосовують зовнішньо. Подрібнене листя і суцвіття використовують для загоєння ран, виразок, прикладають до запалених ділянок шкіри (при алергії, висипці або після укусу комах). У чистому вигляді або з невеликим додаванням меду використовують для накладня пов’язок на хворі суглоби і поперек.

ЩОБ ОТРИМАТИ НАСТІЙ, беруть30 грамів (3 ст. л.) подрібненої свіжої трави або 15 грамів сушеної і заливають 200 мл окропу, настоюють 3-4 години в темному місці, приймають по 50 мл 3 рази на день до їжі для лікування гастриту, нормалізації кислотності шлункового соку, при коліті, циститі, жовчнокам’яній хворобі, для поліпшення венозного кровообігу. Використовують настій для полоскання ротової порожнини при простудних захворюваннях, а також при зубному болю.
Зовнішньо використовують примочки розтягувань і компреси з настоєм, протирають ним запалені ділянки шкіри. Настій можна додавати у ванни при купанні дітей із захворюваннями шкіри (неінфекційного характеру).

Принцип застосування відварів практично такий же. Для приготування відвару беруть у такому ж співвідношенні, як і для настою, траву і окріп, але посудину 20-30 хвилин нагрівають на водяній бані, не доводячи до кипіння.

ДЛЯ ОТРИМАННЯ НАСТОЯНКИ звіробій у співвідношенні 1 до 7-10 заливають горілкою або спиртом і витримують у темному місці не менше трьох діб. Її застосовують внутрішньо до їди (чайна ложка на 50 мл води), використовують для полоскання порожнини рота та інгаляції.

Спиртова настоянка - хороший засіб для зігріваючих компресів при болях у суглобах та м’язах.

ДЛЯ ЗОВНІШНЬОГО ЗАСТОСУВАННЯ (загоєння ран, виразок,використовують мазь та олійку. Для отримання мазі змішують тваринний жир, вазелін, жирний дитячий крем з випареним екстрактом звіробою або порошком із сушеної трави. Олійку готують, настоюючи в пропорції 1:1,5 сушену траву звіробою у рослинній олії протягом 5 днів. Можна робити олійку й на основі свіжої трави, але пропорція в цьому випадку 1:1. Таку олійку використовують для лікування запалення слизової оболонки порожнини рота і ясен (стоматиту і гінгівіту).

ЗВІРОБІЙ ПРОТИ ЛУПИ. Відвар із звіробою допомагає позбутися лупи краще від усіх розрекламованих засобів. 2 ст. л. звіробою заварити 1 л окропу, настоювати 40 хв., процідити і обполіскувати волосся після кожного миття.

uzhgorod.net.ua
Йончі 24.08.2014 20:41 IP: 10.105.213.194
То усі знают уд 99 бетегу!!!!!!!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp