Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегівщина: Гості на весіллі підчепили страшну недугу

16 серпня 2019 р., 18:50

До медзакладу пацієнти почали звертатися протягом 14 та 15 серпня. Всі вони напередодні були на весіллі, яке проходило у ресторані "Родинний затишок" у селі Свобода.

У 24 пацієнтів, що перебувають на лікуванні у Берегівській районній лікарні, виявлено сальмонельоз.Як повідомоляло Закарпаття онлайн, понад два десятки гостей весілля у Свободі, на Берегівщині, були госпіталізовані до лікарні з ознаками отруєння.

Загалом по медичну допомогу звернулось 35 пацієнтів, із них дев'ятеро - діти. Один із пацієнтів відмовився від госпіталізації, а решта - проходять стаціонарне лікування, повідомляють у Закарпатському ОЦЗ.

Сальмонельоз — гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи.
 Збудник сальмонельозу - бактерія Salmonella. Інфікування відбувається через продукти харчування, першочергова роль належить м’ясо-молочним та рибним продуктам.

Симптоми сальмонельозу

Симптоми сальмонельозу можуть бути різними, але зазвичай у перші години хвороби спостерігається легке нездужання, яке супроводжується здуттям живота. Потім різко наростає температура, з'являється запаморочення, біль у скронях, ломота. Ознаки інтоксикації сягають максимуму на другу добу. В цей же час з'являються ознаки гастроентериту: болі в животі, блювота, у якій наявні залишки їжі. Далі блювотні маси стають зеленими та водянистими. Пізніше приєднується діарея. Швидко наростає зневоднення організму.

Профілактика сальмонельозу

обов’язково ретельно мийте руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням

використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;

вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;

використовувати харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад, пастеризоване молоко;

мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp