Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За минулі вихідні вогнеборці ліквідували 30 пожеж в екосистемах краю

28 серпня 2019 р., 09:15

На Закарпатті різко збільшилася кількість пожеж в екосистемах.

Незважаючи на всі попередження, громадяни масово спалюють суху траву й сміття. Лише впродовж 23-26 серпня в області зареєстровано 30 таких випадків.

Суха трава й чагарники горіли у п’яти районах Закарпаття. Найбільше пожеж трапилося в Ужгороді та Виноградівському районі – по 8 випадків. Сім займань зареєстровано на Берегівщині, шість на Мукачівщині та один випадок горіння сухої трави у Воловецькому районі.

Загалом з початку року в Закарпатті трапилося 1178 пожеж в екосистемах, загальна площа знищених угідь складає 1370 га.

У зв’язку з цим, та зважаючи на температурні показники, які принаймні до кінця серпня спостерігатимуться на рівні близько 30 градусів тепла закликають громадян проявити свідомість і не завдавати шкоди довкіллю. Під час порання на городі не спалюйте сухостій – краще зберіть і помістіть його у спеціальній яму для компосту. Вибравшись на пікнік, розкладайте вогнище тільки у спеціально відведених місцях, не залишайте його без нагляду та залийте водою перед від’їздом. Ці рекомендації не потребують значних зусиль, але допоможуть уберегти природу від руйнівної дії вогню.



У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp