Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ігор Бондаренко провів зустріч із Крістіаном-Леоном Цуркану

9 жовтня 2019 р., 14:15

У середу, 9 жовтня, в камінному залі голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіаном-Леоном Цуркану, який приїхав у Закарпаття з робочим візитом

Сторони обговорили питання двостороннього співробітництва в соціально-економічній та культурній сферах, а також можливості для інвестицій в інфраструктурні проекти в нашому краї.
Ігор Самійлович наголосив, що нині Закарпатська область зацікавлена у сфері зовнішньоекономічних зв’язків, зокрема у підтримці підприємств з експортним потенціалом для розширення асортименту їх продукції та підвищення конкурентоспроможності. А також у залученні інвестицій в деревообробну, харчову промисловість, сільське господарство, туризм. Але насамперед, мова йшла про відкриття пункту пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй», який незабаром планується відкрити.
- У нас багато спільного, поруч кордони, у краї компактно проживає понад 30 тисяч румунів, до яких ми з повагою ставимося. Адже ми зацікавлені у дружніх стосунках та підтримці Румунії, яка входить в Євросоюз і є стратегічним партнером України, - підкреслив Ігор Бондаренко. – Тому разом будемо розвивати економічні зв’язки та відкривати додаткові переходи, аби їх пожвавити.
Зі свого боку румунський Посол запевнив очільника краю у підтримці та запитав, що може зробити, аби активізувати співробітництво в економічній площині.
- Я знаю, що багато румунських підприємців зацікавлені у робочій силі Закарпаття, яким вигідно їздити до нас заробляти гроші. Потім ці кошти повертаються в Україну, бо вони приїжджають додому і тут їх витрачають, - сказав пан Посол.
На це Ігор Бондаренко лаконічно та по діловому відповів, що він, як керівник області, який відповідає за її економічний розвиток, більше зацікавлений, аби румунський бізнес працював тут.
- У Румунії виготовляють чудові меблі, а у нас є багато деревини, яку експортуємо. Та краще на місці робити глибоку переробку і потім готову продукцію реалізувати по всій Україні, - запропонував голова ОДА. – Також у вас хороші вина, сири, тож можемо проводити спільні ярмарки.
Торкнулися теми з політичним підтекстом, коли в Закарпатті свого часу були різні провокації з намаганням втягнути національні меншини. То тут пан Крістіан-Леон Цуркану зауважив, що дуже радий за румунську спільноту, яка не брала в них участь, а поводила себе толерантно, стримано і з порозумінням.
Не оминули гострої теми – впровадження децентралізації у Закарпатті. У цьому плані Ігор Бондаренко з гордістю розповів поважному дипломату, що цю проблему зрушено з місця, нещодавно прийнятий Перспективний план, де визначено 60 ОТГ. Це в свою чергу дасть поштовх до економічного зростання та добробуту громад.
Насамкінець голова ОДА запросив пана Посла взяти участь у засіданні круглого столу з питань відкриття міжнародного пункту пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй» та безпосередньо обговорити проблемні питання для їх спільного вирішення.
Прес-служба ОДА

Схожі новини

Голова ОДА зустрівся з очільником Мукачівського прикодонного загону (ФОТО)
Голова облдержадміністрації зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ
Ігор Бондаренко зустрівся з представниками чеської компанії, яка реалізовує інвестиційний проект у Рахівському районі
В Ужгороді порушать тему лісництва
Відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА (ФОТО)
Головою Закарпатської ОДА може стати Ігор Бондаренко
В Ужгород їде Володимир Зеленський
Ігор Бондаренко: Необхідно оперативно вирішити питання добудови корпусу Берегівської ЦРЛ (ФОТО)
Ігор Бондаренко обговорив з представниками Агенства США з міжнародного розвитку реалізацію гуманітарних та інвестиційних проектів на Закарпатті
Голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко озвучив заяву щодо «формули Штайнмайєра» (ФОТО)

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp